Rode en gouden Gazpacho
Rood-gouden gazpacho: brengt de smaak van de zomer op tafel!
De rood-gouden gazpacho is een nieuw geïnterpreteerde versie van de klassieke Spaanse gazpacho – met twee lagen helderrood en goudkleurig. Ideaal om gasten te imponeren en ze te verrassen met de frisse, zomerse smaak van deze heerlijke soep.
Ingrediënten
Voor de rode Gazpacho
2 Stuk(ken) rode paprika's
1 Stuk(ken) rode chilipeper
200 g komkommer
300 g rode kerstomaatjes
2 Teentje knoflook
2 Stuk(ken) sjalotten
100 ml mineraalwater
1 Theelepel zout
1 Snufje suiker
6 Eetlepel olijfolie
2 Eetlepel witte wijnazijn
Voor de gouden Gazpacho
1 Stuk(ken) gele paprika
0.5 Stuk(ken) rode chilipeper
100 g komkommer
200 g gele kerstomaatjes
1 Teentje knoflook
1 Stuk(ken) sjalot
50 ml mineraalwater
0.5 Theelepel zout
1 Snufje suiker
3 Eetlepel olijfolie
1 Eetlepel witte wijnazijn
0.3 Theelepel kurkuma
1 Theelepel citroensap
Accessoires
2 Stuk(ken) 500 ml glazen fles voetballer
2 Stuk(ken) dopkurk Spanje
4 Stuk(ken) 250 ml flessen
6 Stuk(ken) kleine tulppotten
staafmixer
Bereiding
Bereiding van de rode Gazpacho
1. Was de rode paprika's, chilipeper, komkommer en rode kerstomaatjes.
2. Pel de knoflook en sjalotten.
3. Snijd de groenten in grove stukken.
4. Doe de groenten in een keukenmixer. Voeg het mineraalwater, zout, suiker, olijfolie en azijn toe. Mix de ingrediënten op de hoogste stand tot een fijne massa ontstaat.
5. Breng de Gazpacho op smaak met zout en peper.
Bereiding van de gouden Gazpacho
1. Was de gele paprika, rode chilipeper, komkommer en gele kerstomaatjes.
2. Pel de knoflook en sjalot.
3. Snijd de groenten in grove stukken.
4. Doe de groenten in een keukenmixer. Voeg het mineraalwater, zout, suiker, olijfolie, azijn en kurkuma toe. Mix de ingrediënten op de hoogste stand tot een fijne massa ontstaat.
5. Breng de Gazpacho op smaak met citroensap, zout en peper.
Serveren van de rode-gouden Gazpacho
1. Vul een derde van de flessen met de rode Gazpacho.
2. Vul het tweede derde deel met de gouden Gazpacho.
3. Vul de flessen aan met de resterende rode Gazpacho.
4. Sluit de flessen af met de bijpassende Spaanse greepkurken en koel ze 20-30 minuten.
5. Voor het serveren raden we decoratieve schalen of tulpglazen aan.