Gearomatiseerde azijn – verfijnt elk gerecht
Gearomatiseerde azijn is een waardevol condiment, dat aan elk recept een heel bijzonder karakter kan geven. De bereiding is eenvoudig en vereist slechts enkele hoogwaardige ingrediënten en een beetje creativiteit. Met onze tips kunt u zelf uitstekende gearomatiseerde azijn maken.
Gearomatiseerde azijn: koude infusie
Koude infusie is een eenvoudige en veelzijdige methode om zelf gearomatiseerde azijn te maken. Bij ons komt u te weten hoe u een perfecte basis voor talrijke variaties kunt maken.
Basisrecept voor gearomatiseerde azijn
Onze tip: gebruik hoogwaardige azijn, onbewerkte aroma's en specerijen, luchtdicht afsluitbare infusiepotten en glazen flessen.
En zo werkt het:
- Kies de aroma's: u kunt kruiden, specerijen, fruit, knoflook, uien, eetbare bloesems en bessen gebruiken. Laat u leiden door uw fantasie en de gewenste smaak.
- Bereid de aroma's voor: let erop dat de specerijen en kruiden schoon en droog zijn. Als u fijngehakte kruiden gebruikt, legt u deze voorafgaand aan de infusie in een gaasje.
- Steriliseer de potten: voor maximale hygiëne moet u de potten die u voor de infusie gebruikt, altijd steriliseren.
- Infusie: laat de gekozen aroma's in potten weken en bedek ze met azijn.
- Rusttijd: sluit de potten af en laat ze minstens een week rusten op een koele, donkere plaats.
- Filteren, afvullen, etiketteren: na afloop van de rusttijd filtert u de azijn, om de aroma's te verwijderen. Vul de gearomatiseerde azijn af in flessen en breng etiketten aan waarop datum en ingrediënten worden vermeld. Bewaar de flessen beschermd tegen warmte en licht.
Tips voor het maken van hoogwaardige gearomatiseerde azijn
Voor gearomatiseerde azijn van topkwaliteit moet u de volgende tips opvolgen:
- Kies biologisch geteelde ingrediënten.
- Gebruik aromatische kruiden die al gedroogd zijn.
- Experimenteer met nieuwe combinaties van specerijen en kruiden, voor azijn met een uniek en verrassend aroma.
- Pas de hoeveelheden van de ingrediënten aan de gewenste intensiteit van de aroma's aan.
Soorten gearomatiseerde azijn en combinaties met gerechten
Gearomatiseerde azijn versterkt de smaak en kan elk gerecht meer diepte geven – een verrijking voor zoete en hartige gerechten. Hieronder laten wij u zien hoe u verschillende soorten gearomatiseerde azijn kunt combineren met de meest uiteenlopende gerechten.
- Rozemarijn-azijn: met zijn harmonieuze, harsige smaak is deze azijn uitstekend geschikt voor het marineren van vlees en groenten – met een vleugje mediterrane frisheid.
- Chili-azijn: met zijn warme, kruidige smaak is deze azijn ideaal voor het kruiden van pizza's, pasta's en hoofdgerechten die wat levendigheid kunnen gebruiken.
- Bessenazijn: past goed bij salades en kaas dankzij zijn fruitige en zoetzure smaak.
- Knoflookazijn: met zijn krachtige smaak een uitstekend ingrediënt voor (dip)sauzen en croutons.
- Muntazijn: met zijn fijne en aangename smaak is deze azijn bijzonder geschikt voor het kruiden van salades, vlees en gegrilde groenten. Hij heeft een lekker fris karakter.
Tips voor het verpakken van gearomatiseerde azijn
Zelfgemaakte gearomatiseerde azijn is een origineel en gewaardeerd cadeau voor liefhebbers van de fijne keuken. Om uw creatie af te ronden doet u takjes rozemarijn, knoflook of hele chilipepers in de fles. Kies azijnflessen met een inhoud van 200 of 300 ml en combineer deze met elegante sluitingen. Om de verpakking een hoogwaardig karakter te geven, verzegelt u die vervolgens met krimpcapsules, voor een echt 'wauw'-effect!
Bijpassende flessen
Direct beschikbaar, levertijd 2-5 dagen (NL)
Direct beschikbaar, levertijd 2-5 dagen (NL)
Direct beschikbaar, levertijd 2-5 dagen (NL)
Direct beschikbaar, levertijd 2-5 dagen (NL)
Direct beschikbaar, levertijd 2-5 dagen (NL)