Groene Smoothie
Groene smoothies zijn echte klassiekers als het om gezonde voeding gaat. Je kunt ze steeds opnieuw ontdekken met seizoensgebonden fruit en groenten uit de regio, en ze zijn een makkelijke, voedzame aanvulling op het dagelijks leven. Dit basisrecept kun je naar wens aanpassen met jouw favoriete ingrediënten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 12 porties
6 Stuk(ken) rijpe bananen
6 Stuk(ken) appels of peren (afhankelijk van wat er beschikbaar is)
6 Handvol spinazie, snijbiet, boerenkool of ander groen bladgroente
1.5 l water of ongezoete plantaardige melk (bijv. haver-, soja- of amandelmelk)
Sap van 3 citroenen of limoenen
Iets gember (optioneel)
Enkele blaadjes verse munt (optioneel)
3 Eetlepel honing of agavesiroop (optioneel)
IJsblokjes (optioneel)
Benodigdheden
12 Stuk(ken) Kaleido’ drinkglazen of
12 Stuk(ken) 350 ml flessen
Blender of staafmixer
Trechter om te vullen
Bereiding
Bereiding
1. Was het fruit en de bladgroenten grondig. Verwijder het klokhuis van de appel of peer en snijd grof, pel de banaan en breek in stukken.
2. Doe alle ingrediënten in een blender of hoge mengbeker.
3. Voeg het water of de plantaardige melk en het citroen- of limoensap toe.
4. Voeg eventueel gember, munt of een zoetmiddel naar smaak toe.
5. Mix alles op de hoogste stand tot een romige, gladde smoothie ontstaat.
6. Giet in glazen of flessen en geniet het liefst direct.
Tips voor variatie
- Afhankelijk van het seizoen en de regio kun je ander fruit gebruiken in plaats van appel of peer.
- Voor een extra romige structuur kun je avocado of geweekte cashewnoten toevoegen.
- Wie het extra verfrissend wil, kan wat ijsblokjes mee pureren.









