Ingrediënten

Ingrediënten voor 12 porties

2.4 l melk (koemelk of plantaardige melk zoals haver-, amandel-, kokos- of sojamelk)
3 Eetlepel kurkumapoeder (of: 5 cm verse kurkumawortel, geraspt)
1 Stuk(ken) verse gember (ca. 3 cm, geraspt) of 3 theelepels gemberpoeder
1 Theelepel kaneel
3 Snufje zwarte peper (versterkt de werking van de kurkuma)
3 Eetlepel honing of agavesiroop (naar smaak, optioneel)
3 Eetlepel kokosolie (optioneel, voor een extra romige structuur)

Benodigdheden

12 Stuk(ken) 250 ml flessen
Grote kookpan
Fijne zeef

Bereiding

  • Bereidingstijd: 5 min
  • Kooktijd: 10 min
  • Totale tijd: 15 min

Bereiding

1. Verwarm de melk in een pan (laat niet koken).
2. Roer de kurkuma, gember, kaneel, peper en eventueel kokosolie erdoor.
3. Laat het mengsel op lage temperatuur een paar minuten trekken, terwijl je blijft roeren, zodat de smaken zich goed ontwikkelen.
4. Haal van het vuur en zoet naar smaak met honing of agavesiroop.
5. Giet de melk door een fijne zeef in glazen om eventuele stukjes gember of kurkuma te verwijderen.
6. Warm opdienen en genieten!

Tip voor variatie

  • Wie van extra kruidig houdt, voegt nog een snufje nootmuskaat of kardemom toe.
  • Voor een vegan variant gebruik je plantaardige melk en agavesiroop.

Gouden melk is niet alleen lekker en veelzijdig, maar zorgt ook op koude dagen voor een warm gevoel en brengt kleur in het dagelijks leven!

0 van de 0 beoordelingen


Laat een recensie achter!

Deel uw ervaringen met het product met andere klanten.


Productaanbevelingen