Limoncello recept Casa di Pauli

Toebereiding van de Limoncello:
Limoncello (citroen likeur) is een traditionele likeur oorspronkelijk uit de omgeving van Neapel. Limoncello wordt ijskoud gedronken, graag bij de koffie en is ook geschikt voor mixdrankjes, bijv. met prosecco.

Duur van toebereiding:
40 dagen voor het weken van de citroenschilletjes en 30 min voor de toebereiding.
Toebereiding:
1. De citroenen worden gewassen en in heel dunne plakjes geschild. Alleen de buitenste gele of de groene deel van de citroenen kunnen geschild worden. Het wit daaronder is bitter en mag in geen geval erbij !!!
2. In een groot glas worden de citroenschillen met alcohol overgoten en bedekt. Op een donkere plaats 40 dagen laten rijpen en van tijd tot tijd bewegen. De alcohol trekt de kleur en de olie uit de schillen en kan verder worden gebruikt zodra de schillen broos zijn, zoals chips.
3. Na ongeveer 40 dagen wordt de suiker in water op het vuur opgelost (8 minutjes en af en toe roeren). Goed laten afkoelen.
4. Nu de citroenschillen uithalen (filteren) en het mengsel met de suikeroplossing overgieten. Om te filteren neem ik een theezakje van stof.
5. In flessen van www.flessenland.nl vullen en in de diepvriezer doen. Limoncello is een leuk cadeau. De kurken versier ik nog met zegellak.
Tip: Limoncello altijd ijskoed en in koude glazen serveren!
Incredienten voor ongeveer 2,5 liter limoncello:
* 12 onbehandelde citroenen, zelfs nog groene
* 1 liter alcohol (95%)
* 500 - 700 gram suiker
* 1,5 liter water
Opmerking
* de prijzen zijn inclusief BTW, excl. verzendkosten
© 2022 Flaschenland GmbH