Kruidenlikeur-recept (van Jonathan)

Toebereiding van de kruidenlikeur:
De kruiden wassen en goed laten uitlekken of schudden. Grote takjes mogelijks doorsnijden en dan alle kruiden met de sterke drank in een grote pot met deksel geven. Minimum 1,5 maand op een koele plaats laten rijpen en tussenin schudden. Daarna de suiker toevoegen en nog eens 2-3 weken laten staan. De likeur filteren en in flessen vullen.
Wie will kan het grondrecept veranderen of uitbreiden. Met bij voorbeeld: kaneel, vanille, kruidnagel, lavendel, koriander, venkelzaat, laurier, jenever, groene thee, kamille, basilicum,……..
Incredienten voor de kruidenlikeur:
* 200 g suiker (bruin of wit)
* 0,7 Liter sterke drank met min.38% (Doppelkorn is in orde of nog beter is Grappa of ook Wodka)
* 2 takjes rosmarijn
* 2 takjes tijm
* 6 blaadjes salie
* 2 takjes melisse
* 6 blaadjes oregano
* 3 blaadjes munt
Opmerking
* de prijzen zijn inclusief BTW, excl. verzendkosten
© 2022 Flaschenland GmbH