Framboos-abrikoos likeur

Toebereiding van de franboos-abrikozen likeur:
Water opkoken, suiker toevoegen en een siroop maken. 100ml doppekorn met de siroop mengen en laten afkoelen. Frambozen verlesen, afspoelen en goed laten uitlekken. Abrikozen afspoelen, afdrogen, halveren, ontstenen en in kleine stukjes snijden. Frambozen en abrikozen met een vork verpletteren. Deze voorbereiding met suikersiroop en de rest van de doppelkorn in een grote pot geven en goed sluiten. Op een koele plaats 6 weken laten rijpen en tussenin goed schudden. Daarna 2 keer fijn filteren en in mooie flessen vullen. Goed gesloten op een koele plaats is de likeur 6 maand houdbaar.
Kleine tip: In plaats van franbozen en abrikozen kunt U ook aardbeien en limetten nemen (onbehandeld). Alleen de schaal en het sap gebruiken!
Incredienten voor de toebereiding:
* 300 ml water
* 700 g suiker
* 1,1 l Doppelkorn
* 600 g franbozen
* 600 g verse abrikozen
Opmerking
* de prijzen zijn inclusief BTW, excl. verzendkosten
© 2022 Flaschenland GmbH